Made by Korverfood
Spaghetti bolognese
-
120 min.
- |
-
14 Ingredients
- |
-
12 Porties
Over dit recept
Bekende spaghetti bolognese van Jamie Oliver
Wat heb je nodig
- 10 plakjes Panchetta
- 1 eetlepel verse Rozemarijn
- 1 eetlepel Olijfolie
- 2 grote Witte ui
- 5 tenen Knoflook
- optioneel 1 Chilipeper
- 800 gram goede kwaliteit Rundergehakt
- 2 theelepels Oregano
- 800 gram Blikken tomaten
- 1 fles Passata
- 150 gram Zongedroogde tomaten
- null Zeezout
- null Zwarte peper
- 960 gram volkoren Spaghetti
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de plakjes pancetta in stukjes en hak de rozemarijn grof.
Zet een grote ovenvaste pan op het vuur met een beetje olijfolie erin en bak de pancetta en rozemarijn licht goudbruin.
Snijd de uitjes en knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Houd je van pit? Voeg dan het fijngesneden chilipepertje (zonder zaadjes) toe. Bak alles ongeveer 3 minuten totdat de ui zacht is.
Doe het gehakt erbij en roer goed. Hak ondertussen de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg na 5 minuten de oregano, tomaten, passata en de zongedroogde tomaatjes toe.
Voeg naar smaak zeezout en peper toe en dek de pan af met een deksel. Ik zet de deksel op zijn kop erin, anders past het niet in mijn oven. Of gebruik bakpapier om de pan af te sluiten. Heb je geen grote ovenvaste pan, laat de saus dan heel zachtjes pruttelen op het vuur.
Zet de pan 1,5 uur in de oven. Na 30 minuten kan je de temperatuur terugzetten naar 160 graden.
Kook de spaghetti (volgens de verpakking), als de saus bijna klaar is, in een grote pan met gezouten kokend water.