Made by Korverfood

Pittige sticky gehaktballen

  • 40 min.

  • |
  • 14 Ingredients

  • |
  • 4 Porties

Food

Over dit recept

Sticky gehaktballen in een gochujang saus. Pittig maar op een goeie manier.

Wat heb je nodig

  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 Ei
  • 75 gram Paneermeel
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • 1 eetlepel Gochujang
  • 1 theelepel geraspte Gember
  • Snufje Peper
  • Snufje Zout
  • 4 eetlepels Bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels Gochujang
  • 1 eetlepel Honing
  • 50 ml Water
  • Paar Sesamzaadjes
  • Beetje Bosui

Instructies

  • Kneed het gehakt door met het ei, de paneermeel, gochujang (1 el), knoflook en gember en breng op smaak met peper en zout. Rol gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter.
  • Bak in een koekenpan rondom aan tot goudbruin en gaar.⁠
  • Meng in een steelpan de donkerbruine basterdsuiker, gochujang (2 el), sojasaus, honing en water. Verhit tot alles goed gemengd is.⁠
  • Voeg toe aan de pan met gehaktballen, rol de gehaktballen voorzichtig door de saus. (is de pan heet en dikt de saus snel in dan kan je nog een beetje extra water toevoegen).⁠
  • Dien de gehaktballen met de saus op met witte rijst en groenten. Garneer je gerecht met sesamzaadjes en bosui.⁠