Made by Korverfood

Pittige noodles met stoofvlees

  • 240 min.

  • |
  • 14 Ingredients

  • |
  • 2 Porties

Food

Over dit recept

Noodles met pit!

Wat heb je nodig

  • Scheutje Zonnebloemolie
  • 300 gram Runderlappen in blokjes
  • 1 eetlepel Komijnpoeder
  • 1 theelepel Korianderpoeder
  • 1/2 theelepel Zout
  • 150 gram Noodles
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie
  • 3 tenen, fijngehakt Knoflook
  • 1 theelepel geraspte Gember
  • 1 Rode ui
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 2 eetlepels Chiliolie
  • Geroosterde Sesamzaadjes
  • Verse Koriander

Instructies

  • Verhit wat zonnebloemolie in een pan met dikke bodem (sudderpan of gietijzerenpan met deksel). Voeg het vlees en de kruiden aan de pan toe en bak totdat het vlees aan alle kanten gebakken is. Hoe meer kleur het vlees heeft, hoe meer smaak straks.
  • Doe er wat water bij, totdat het vlees net onder staat, doe de deksel erop en laat op laag vuur sudderen. Zo'n 3 uur, of totdat het vlees heel zacht is. Is het vlees zacht, maar zit er nog teveel vocht bij, haal dan de deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Haal van het vuur en zet eventueel apart totdat je de noodles gaat maken.

  • Kook de noodles zoals op de verpakking vermeld.

  • Verhit intussen in een koekenpan de olie en fruit de knoflook, gember en rode ui aan. Voeg de noodles en het vlees toe en meng. Voeg de sojasaus en de chiliolie toe en meng goed.

  • Verdeel over 2 borden en garneer met geroosterde sesamzaadjes en verse koriander. Serveer direct.