Made by Korverfood

Blueberry Pancakes

  • 15 min.

  • |
  • 9 Ingredients

  • |
  • 2 Porties

Food

Over dit recept

Lekkere blauwe bessen pannenkoeken voor een goed ontbijtje.

Wat heb je nodig

  • 135 ml Karnemelk
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 20 gram Suiker
  • 5 gram Bakpoeder
  • 85 gram Bloem
  • 1 Ei
  • snufje Zout
  • 150 gram Blauwe bessen
  • scheutje Zonnebloemolie

Instructies

  • Voor het beslag meng je eerst de karnemelk met de suiker en vanillesuiker in een grote kom. Daarna vermeng je het bakpoeder met de bloem en roer je deze mix vervolgens door de karnemelk met suiker heen. Roer vervolgens het ei door het beslag. Voeg als laatst het zout toe en roer alles nog even goed door tot het beslag mooi glad is.
  • Dan is het tijd om te bakken! Zorg dat je de blauwe bessen hebt gewassen en dat je er goed bij kunt, zodat je ze snel bij de pancakes in de pan kunt doen zodra het nodig is.
  • Doe een klein beetje olie of boter in een koekenpan of pannenkoekenpan. Giet vervolgens het beslag in het midden van de pan. Dit beslag loopt nog een beetje uit, dus let op hoeveel je erin gooit! Zodra je hebt beslag in de pan hebt gegoten leg je de blauwe bessen erin. Laat de pancake bakken tot het beslag er droog uitziet en er luchtgaatjes zichtbaar worden. Je zult zien dat de blauwe bessen nu al bijna helemaal ‘onder staan’ in de pancake. Draai de pancake om en laat ‘m nog ongeveer 30 seconden bakken. Klaar!
  • De blueberry pancakes worden in Amerika vaak gegeten met maple syrup (ahorn siroop). Wij hebben dat ook geprobeerd en vonden het heerlijk. Andere mogelijkheden zijn honing, stroop, poedersuiker, Griekse yoghurt, of lekker vers fruit zoals banaan, frambozen en bramen. Uiteraard kun je ze ook gewoon ‘naturel’ eten, aangezien er al heerlijke blauwe bessen in zitten.