Made by Korverfood

blauwe bes yoghurt muffins

  • 35 min.

  • |
  • 9 Ingredients

  • |
  • 6 Porties

Food

Over dit recept

Gezonde muffins met blauwe bessen.

Wat heb je nodig

  • 120 gr Magere yoghurt
  • 30 ml Zonnebloemolie
  • 1 Ei
  • 120 gr Bloem
  • 8 gr Bakpoeder
  • 25 gr Suiker
  • 1 zakje (8gr) Vanillesuiker
  • 75 gr Blauwe bessen
  • 5 gr Amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de yoghurt, zonnebloemolie en het ei tot een gladde massa.
  • Zeef de bloem met de bakpoeder boven een andere kom.
  • Voeg de suiker, vanillesuiker en een snuf zout toe aan de bloem. Meng alles goed door elkaar.
  • Zet 18 blauwe bessen apart.
  • Voeg de droge ingrediënten met de rest van de blauwe bessen bij de natte ingrediënten.
  • Spatel het beslag kort door. Het is niet erg als er hier of daar nog een klontje in het beslag zit.
  • Doe 6 muffinpapiertjes in een muffinvorm en verdeel het beslag erover. Leg op elke muffin 3 blauwe bessen. Druk ze slechts heel licht in het beslag. Anders verdwijnen ze tijdens het bakken volledig.
  • Verdeel het amandelschaafsel over de muffins.
  • Bak de muffins in 20 à 22 minuten gaar.
  • Laat de muffins enkele minuten afkoelen in de muffinvorm en zet ze vervolgens op een (taart)rooster om verder af te koelen.