Made by Korverfood
blauwe bes yoghurt muffins
-
35 min.
- |
-
9 Ingredients
- |
-
6 Porties
Over dit recept
Gezonde muffins met blauwe bessen.
Wat heb je nodig
- 120 gr Magere yoghurt
- 30 ml Zonnebloemolie
- 1 Ei
- 120 gr Bloem
- 8 gr Bakpoeder
- 25 gr Suiker
- 1 zakje (8gr) Vanillesuiker
- 75 gr Blauwe bessen
- 5 gr Amandelschaafsel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de yoghurt, zonnebloemolie en het ei tot een gladde massa.
- Zeef de bloem met de bakpoeder boven een andere kom.
- Voeg de suiker, vanillesuiker en een snuf zout toe aan de bloem. Meng alles goed door elkaar.
- Zet 18 blauwe bessen apart.
- Voeg de droge ingrediënten met de rest van de blauwe bessen bij de natte ingrediënten.
- Spatel het beslag kort door. Het is niet erg als er hier of daar nog een klontje in het beslag zit.
- Doe 6 muffinpapiertjes in een muffinvorm en verdeel het beslag erover. Leg op elke muffin 3 blauwe bessen. Druk ze slechts heel licht in het beslag. Anders verdwijnen ze tijdens het bakken volledig.
- Verdeel het amandelschaafsel over de muffins.
- Bak de muffins in 20 à 22 minuten gaar.
- Laat de muffins enkele minuten afkoelen in de muffinvorm en zet ze vervolgens op een (taart)rooster om verder af te koelen.