Made by Korverfood

Bananen-notenbrood

  • 60 min.

  • |
  • 9 Ingredients

  • |
  • 14 Porties

Food

Over dit recept

Is bananen en noten in je mond helemaal jou ding? Deze cake is dan voor jou!

Wat heb je nodig

  • 4 (3 voor het beslag, 1 voor garnering) Banaan
  • 2 Ei
  • 10 gram Honing
  • 160 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 15 gram Bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel Kaneel
  • 1 cm Gember
  • Snufje Zout
  • 100 gram Pecannoten

Instructies

  • Verwarm de over voor op 150 graden.
  • Mix 3 van de bananen samen met de eieren glad in een blender of met een staafmixer. Voeg de honing toe aan dit mengsel.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, kaneel, gemberpoeder en het zout.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  • Hak de noten grof en meng door het beslag.
  • Vet een cakeblik in met olijfolie of boter en stort het beslag in het blik.
  • Snijd de laatste banaan in lange plakken en verdeel ze over de bovenkant. Druk ze een klein beetje in het beslag.
  • Zet het bananen-notenbrood voor ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer tegen het einde van de baktijd of het brood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze nog een beetje nat is, laat je het brood nog even in de oven staan, maar zet je oven wel vast uit.
  • Laat het bananen-notenbrood eerst even in het cakeblik staan en vervolgens verder afkoelen op een rooster.